Selecteer een pagina

In deze blog leggen we je uit:

 • Wat er gebeurt als je met hetzelfde lichaamsgewicht sterker wordt. 
 • Hoe je strakker kan worden met hetzelfde lichaamsgewicht.
 • Wat is jouw ideale lichaamsgewicht om te behouden.
 • Hoe je lichaamsgewicht positief kan veranderen door krachttraining. 

Introductie:

Ten eerste: Hetzelfde blijven wegen…. Bijna niemand heeft het erover. Als krachttrainer vraag ik 70+ mensen elke week over hun voeding. Ik ken hun doel, ik weet globaal wat ze willen en ik heb al jaren veel mensen geholpen (en niet kunnen helpen).  

Met eigen praktijkervaring op mijn eigen lichaam van koolhydraat arm, eiwitrijk, vegan, vegetarisch en nog veel meer.  

Ik heb een fortuin uitgegeven aan supplementen. Vaak was ik echt mega overtuigd dat ze HET verschil zouden maken…. 

Door te ervaren wat niet werkt ben ik er steeds beter achter gekomen hoe simpel het eigenlijk wel is. Want er zijn ook echt wel heel veel mensen die dagelijks ervaren hoe het voelt om sterk, strak en soepel te zijn.  

Sterker nog.  

 1. Er zijn in de geschiedenis van de mensen nog nooit zoveel sterke, strakke en “gezonde” mensen geweest. (“Gezond” staat tussen haakjes omdat het woord niet te definiëren is) 
 2. Er is in de geschiedenis van de mensheid nog nooit zoveel kennis, kunde en ervaring geweest op het gebied van voeding, training en het menselijk lichaam.  

Over deze informatie heb ik uren gelezen van wetenschap tot praktijkervaring van succesvolle krachttrainers en voedingsspecialisten.  

Wat je inhoudelijk gaat doen is heel simpel. Soms zo simpel dat het niet zo spannend en interessant klinkt als de meeste marketingcampagnes waar miljoenen aan besteed wordt.  

Deze miljoenen kunnen ook besteed worden omdat veel mensen het kopen.  

Simpel weg “hetzelfde blijven wegen” klinkt niet interessant want er is geen probleem.  

Opbouw:  

Er staat bij elk hoofdstuk een gedeelte over mindset en over feiten. Je kan zelf kiezen of je beide leest of alleen de feiten.

Wat er gebeurt als je met hetzelfde lichaamsgewicht sterker wordt

Feiten:  

Je krijgt meer spieren en minder vet massa met behoud van hetzelfde lichaamsgewicht.  

Ja… je leest het goed.  

Wat dus NIET zo is, is dat je vet omtovert naar spieren…. Zo simpel is het niet.  

Een complex verhaal simpel uitgelegd in 6 stappen.  

 1. Energie is een gegeven, het is niet kapot te krijgen.  
 2. Als je weet hoeveel kcal je kan eten om niet zwaarder te worden, en om niet lichter te worden…. Dat is de hoeveelheid energie die je nodig hebt. Dit is je onderhoudsbehoefte.  
 3. Als je 3 keer per week je spieren traint met een programma waarbij je lichaam stap voor stap sterker wordt (progressieve overload). Dan maak je je spieren kapot waardoor je spieren een signaal krijgen om te groeien.  
 4. Vervolgens eet je voldoende kwaliteitseiwitten (1,6 a 2,2 keer je lichaamsgewicht) binnen je onderhoudsbehoefte.  
 5. De rest van je onderhoudsbehoefte eet je aan onbewerkt eten voor 80 a 90%. Op deze manier krijg je automatisch voldoende vitamine, mineralen, vezels en overige spoorelementen binnen.  
 6. Verwacht niet na 2 of 3 maanden ECHT resultaat te zien. Resultaat kost tijd. 

Je onderhoudsbehoefte eten met 3 keer per week sterker worden, met als herstel voldoende kwaliteitseiwitten en 80 a 90% onbewerkt eten. Dan zal je na een jaar een ander leven hebben, voelen en je relatie met eten en je lichaam is ECHT getransformeerd.  

Mindset 

Nee je hoeft niet de rest van je leven je kcal bij te houden en je hoeft niet elke dag op de weegschaal te staan. Daar wordt echt niemand enthousiast van…. Echt niemand…

Je wilt enthousiast worden van sterker worden en elke week meer gewicht verplaatsen met je lichaam. Je wilt blij worden van een lekkere en gezonde maaltijd. Je wilt er ook af en toe uit met een feestje en een hapje en drankje.  

Je wilt ook trainen als je er geen zin in hebt, En niet elke training zal even lekker voelen. Dat maakt niet uit want je doet het toch wel.  

Invloed marketing van bedrijven

Lees de rest van de tekst om dit simpele gegeven beter te begrijpen. Ik heb voldoende huilende vrouwen gezien die er prachtig uitzien en dat zelf niet zien…. 

Omdat er een constant stemmetje is die zegt dat ze dik, lelijk en vet zijn…. 

Ik heb niet superveel verstand van marketing en hoe bedrijven precies werken maar ik weet wel dat echt iets goed mis is in de wereld. 

Wat ik wel weet over marketing is dit. Om iets te verkopen moet er een probleem zijn… Zonder probleem geen oplossing. En zonder oplossing geen verkoop. 

Daarom doen die kl#$&zakken er alles aan om jou een probleem aan te praten. Dat doen ze door een beeld te scheppen waar jij aan moet voldoen…. Maar dat beeld ben jij niet.. En dat zal jij ook niet zijn.  

Jij bent jij en jij kan niet iemand anders zijn….. jou lichaam is gemaakt door je vader en moeder en …. Thats F%$#ing it!!!! 

Je hebt het intellectuele vermogen nodig om dit te begrijpen en dat is helaas niet zo voor iedereen.  

Omdat je zover hebt gelezen ga ik ervan uit dat je het begrijpt. Gefeliciteerd met deze “reality” check en ik wens je heel veel plezier aankomend jaar. Want over een jaar is jouw leven anders.