Selecteer een pagina

Heb jij er wel eens over nagedacht om met hetzelfde lichaamsgewicht sterker te worden? Waarschijnlijk niet. In de meeste gevallen willen mensen of vet verliezen en/of aankomen in spiermassa. Niemand heeft het er eigenlijk over om hetzelfde lichaamsgewicht te behouden. In deze blog lees je wat er gebeurt als je met hetzelfde lichaamsgewicht sterker wordt.

Hoe wordt je sterker met hetzelfde gewicht?

Er zijn twee feiten die we kunnen vaststellen wat er gebeurt als je met hetzelfde lichaamsgewicht sterker wordt: 

  • Je krijgt meer spiermassa en minder vetmassa met behoud van hetzelfde lichaamsgewicht. 
  • Je lichaam zal zich vormen naar de spieren die je sterker maakt.  

Stel:  

  1. Je eet elke dag je eiwitbehoefte met kwaliteitseiwitten;
  2. Je eet voor 80-90% onbewerkt eten;
  3. Je wordt elke week/ maand sterker en sterker met de juiste oefeningen.  
  4. Dit doe je 1 jaar lang!  

EEN JAAR LANG ELKE WEEK STERKER EN STERKER WORDEN!  

Stel je doet een jaar lang elke week de hip truster en je wordt elke week sterker. Stel je doet een jaar lang elke week squats, deadlifts en splitsquats?

Daarbij weeg je een jaar lang consistent hetzelfde gewicht. Hoe groot je lichaam is blijft hetzelfde. De samenstelling van je lichaam zal echter een grote verandering doormaken.  

Je vet massa zal ruimte moeten maken voor spiermassa. Door hiptrusters, squats en deadlifts zal dat 100% je benen en billen zijn!  

Mindset

Je weet zeker dat je mindset voor lange termijn goed is als je… 

  • Echt baalt dat je niet kan trainen wanneer het wel in de planning staat.  
  • Als het goed gaat in je leven en alles loopt op rolletjes dan is het makkelijk om te trainen.  
  • Als er een tegenslag is, zoals je last van pijntjes hebt, je kinderen die je naar  naar de oppas moet brengen of je hebt een toets de volgende dag. 

Het kan voorkomen dat je niet kan trainen en dan baal je ervan. Het kan voorkomen dat er geen kwaliteitseten om je heen is, omdat je op reis bent of je bent vergeten om boodschappen te doen.  

Je mist het en daarom los je de problemen op. Sterker worden is je stok achter de deur. Je fysieke lichaam is je stok achter de deur.  

Behalen wat je wil als het tegenzit geeft vaak de doorslaggevende factor om echt heel gelukkig en trots te zijn op jezelf.  

De eigenheid is sterker wanneer je jezelf overwint. Op dat soort momenten kom je erachter dat je het ECHT voor jezelf doet!  

Sterk zijn is nooit zwak!  

Je kan niet sterker worden als je je leven niet op orde hebt. En misschien, zal het wel nooit helemaal op orde zijn. En toch kies je voor jezelf om te trainen.

Op deze manier is krachttraining niet alleen goed voor je lichaam, krachttraining is een hele sterke reflectie van je eigenheid, hoe jij authentiek in jouw eigen leven staat.  

Feitelijk kan je lichaam niet sterker worden als je mindset niet meegroeit, En het kan niet anders zijn dat je mindset meegroeit als je feitelijk sterker wordt.